Megrepedt a szélvédő? Van rá gyors megoldás!

A szélvédő az autó azon részei közé tartozik, amik bármikor megsérülhetnek. Ha pedig eddig nem tették, akkor majd a jövőben.
Megrepedt a szélvédő? Van rá gyors megoldás!

Ez nem pesszimizmus, hanem a szélvédők világának valósága. Egy nagyon sérülékeny és védtelen részről van ugyanis szó, így még csak hibáznunk sem kell ahhoz, hogy ennek bármi baja essen.

Elég egy felpattanó kő, amit akár egy másik autós is felverhet – önszántán kívül, de egy mostanában nem olyan ritkaságnak számító, kiadósabb – diónyi szemekkel támadó – jégeső is megteszi a magáét. Mi meg csak nézhetünk ilyenkor, hogy mi történt, csak nem a szélvédőn kifelé, mert bizony azt nem lehet a berepedt, sérült üvegen. A kilátás hiányában pedig vezetni sem érdemes, forgalomba menni pedig egyenesen tilos! És ezt nem csak az ide vonatkozó műszaki vizsga, hanem a józan ész is megköveteli. Na de mi a teendő akkor, amikor csak egy kisebb sérüléssel van dolgunk, és nem repedt be az egész autóüveg komolyabban? Ilyenkor a legtöbb tulajdonos rávágja, cserélni kell! Van viszont más megoldás is, ami anyagilag jóval kevésbé megterhelő.

Milyen sérüléseket lehet javítani?

A megrongálódott autóüveg ugyanis javítható, különösen akkor, ha ehhez értő kezekbe kerül, amilyeneket például itt találunk: szélvédő javítás Budapest. Ha nincs törés, csak repedés, de abból viszont bármekkora, akkor a probléma orvosolható, legalábbis többségében. Ez a legtöbb tulajdonos számára meglepetést jelent, pedig így igaz!

Miért fontos mielőbb szakemberhez fordulni?

Lehet, hogy egy kisebb repedéssel állunk csak szemben, ezért úgy gondoljuk, jó helyen van az ott a szélvédő közepén. Ez viszont nem túl kifizetődő hozzáállás, hiszen a repedések nagyon könnyedén szétfuthatnak, hirtelen tovább szaladhatnak, ezzel pedig már lehet, hogy akkora slamasztikába kerülünk, amin csak a szélvédő cseréje segíthet. Az is lehet persze, hogy még évekig furikázunk vele gond nélkül, de eközben annyi szennyeződés gyűlik majd fel benne, hogy ha el is jutunk a javításig, korántsem lesz olyan az eredménye, mint ha gyorsan reagáltunk volna a történtekre. Ha szeretnénk kis anyagi ráfordítással gyors, minőségi és hatékony megoldást, a Szélvédő javítás fix áron szolgáltatásai ideálisak lesznek. A szakemberek segítségével pedig nem csak a javítás, hanem az esetleges csere is megoldható, de szolgáltatásaik között még a lámpabúra csere is szerepel, ha úgy hozná a szükség.

Kapcsolódó cikkek

Ezt kell tudnod, ha LED fényhidat vásárolsz

Ezt kell tudnod, ha LED fényhidat vásárolsz

Ha rendszeresen közlekedsz és kicsit is nyitott vagy az autók világára, akkor biztos, hogy Neked is feltűntek már, hogy mekkora népszerűségnek örvendenek a LED fényhidak.

EGR szelep hiba - Aminek a hallatán kiveri a hideg veríték

EGR szelep hiba - Aminek a hallatán kiveri a hideg veríték

Ha a szervizben közlik valakivel, hogy az autójában EGR szelepet kell cserélni vagy komplett EGR rendszert, akkor kemény pillanatok következnek. Ha nincsen félre rakva rá pénz, jó sok.

Ford Tourneo Active - Terepre fel!

Ford Tourneo Active - Terepre fel!

Bemutatjuk a Ford Tourneo és a Transit Connect Active változatait.