Digitális hétköznapok környezettudatosan?

A mindennapjainkat már el sem tudjuk képzelni okos eszközök, számítógépek, laptopok használata nélkül.
Digitális hétköznapok környezettudatosan

Ezek biztosítják a sokaknak a munkát, másoknak az otthonuk kényelmét, a kikapcsolódást. Ezek használata közben viszont rengeteg olyan kérdés merül fel, ami nem csak a jelenünket érinti, hanem a következő generációk sorsát is. Hogyan lehetséges a modern hétköznapokat összeegyeztetni a fenntarthatósággal?

A használta számítástechnikai eszközök vásárlásával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy csökkenjen az új termékek mennyiségének az előállítás, ami a műanyag felhasználás csökkenését is jelenti egyúttal, valamint az egyéb olyan alkatrészek, amik nemesfémek, illetve egyéb káros anyagok felhasználásával készülnének sem kerülnek akkora mennyiségben legyártásra.

A nagyvállalatok gyakran selejtezik le alig néhány év használat után a még kifogástalan minőségű gépeiket, ezek az üzleti laptopok viszont második esélyt kaphatnak, ha egy kereskedőhöz kerülnek, hiszen így akár az új tulajdonosuknál még további hosszú éveket tölthetnek,és nem egyenesen a hulladékgyűjtőkbe kerülnek. Erre példa a Lenovo Thinkpad T490, amik a várható élettartalmuk negyedénél is akár selejtezésre kerülhetnek.

A modernebb gépek, amilyenek a Lenovo új gépei is, kevesebb káros anyag felhasználásával készülnek, Offset Service minősítéssel ellátottak. Ez pedig akkor is érvényes rájuk, amikor esetleg használtan kezdenek új életet.

Ha azon gondolkodunk, hogy miként szerezzünk be egy ilyen laptopot, akkor az alábbi és az ezen a linken található szövegekben tájékozódhatunk arról, hogyan tegyük, és milyen hibákat ne kövessünk el.Kapcsolódó cikkek

5 biztos jel, hogy munkahelyet kell váltani

5 biztos jel, hogy munkahelyet kell váltani

Egyszer mindenkinek eljön az a pont az életében, amikor úgy érzi, hogy ideje váltani.

Itt a válasz végre: így kell helyes inni a whiskyt

Így kell inni a whiskyt helyesen

Az örök kérdés: hogyan igyunk a whiskynket? Jéggel? Szódavízzel? Tisztán?

Így találhatjuk meg a  számunkra tökéletes fordítói szolgáltatást

Hogyan válasszunk a fordítói szolgáltatások közül?

Sokan nem is tudják, milyen sok lehetőség létezik.