A sportot nem lehet elég korán kezdeni

A kulcs a gyerekkorban keresendő: aki nem szokta meg már gyerekként a rendszeres testmozgást, az sokkal kisebb eséllyel fog felnőttként sportolni. Éppen ezért érdemes már gyermekkorban sportolni járatni a gyerekeket. Ha megszokják, hogy a sport a mindennapok része, felnőttként is ez lesz természetes számukra.
A sportot nem lehet elég korán kezdeni

Természetesen az is lényeges, hogy ne kényszernek élje meg a gyerkőc, hanem szeresse a sportot, ezért olyat kell választani neki, amit élvez. A foci sokak számára aduász: egy játéknak fogják fel, ugyanakkor tényleg rengeteget mozognak közben. Futnak, ugranak, kezelik a labdát, cseleznek – mindenüket átmozgatják, és még csak észre sem veszik!

Mire van még szükség a sport élvezetéhez?

Az ideális sportág megtalálása mellett nem szabad megfeledkezni a sporteszközök, kiegészítők minőségéről sem, ezek ugyanis nagyon sokat hozzátesznek ahhoz, hogy pozitív élmény legyen a sportolás.

A kis (és nagy) focistáknak egy igazán jó focilabda otthonra is sokat segíthet abban, hogy az edzéseken kívül is tudjanak gyakorolni. Nekik játék, de sokat fejlődik a labdakezelésük, ha otthon a kertben, vagy a játszótéren sem gumilabdával fociznak, hanem igazi focilabdával.

Fontos a megfelelő alátámasztás

A tartós és strapabíró lábbelik sem maradhatnak el. Az adidas focicipők ott támasztják a lábat, ahol kell, emellett megfelelő alátámasztást és tartást adnak edzés közben, ráadásul kényelmesek is. A gyerekek imádni fogják, és biztosak lehetünk abban, hogy csak akkor kell lecserélni, ha kinőtték!

A gyerek focicipők kínálata igen széles, nem véletlenül: ahány gyerek, annyiféle láb, és annyiféle igény. Nem mindenkinek ugyanaz válik be, de fontos, hogy focizás közben mindenképpen kényelmes és színvonalas lábbelit viseljenek, ami a legjobban támogatja a teljesítményüket. A megfelelő focicipő kiválasztása a lábak védelme miatt is lényeges, hiszen a focilabda kemény, és gyakran nagy erővel érkezik a gyerkőcök lábához – mindent meg kell tenni a sérülések elkerülése érdekében!

Kapcsolódó cikkek

A sportot nem lehet elég korán kezdeni

A sportot nem lehet elég korán kezdeni

Mindannyiunk életében fontos (lenne) a sport, ennek ellenére igen sok felnőtt él mozgásszegény életmódot.

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Melyik kézen és miért így hordjuk az eljegyzési gyűrűt?

Nem tudod, melyik kezeden viseld csodás gyémánt eljegyzési gyűrűd? Érdekelnek a hazai és más hagyományok? Cikkünkben megkapod a válaszokat!