Hogyan öltözködik egy szingli pasi?

Ebben a cikkben most az egyedül élő, páratlan férfiak öltözködési szokásait vizsgáljuk meg.
Hogyan öltözködik egy szingli pasi?

Ha esetleg a hölgy olvasók az első mondat után mosolyogva legyintenek egyet és nem olvassák tovább a cikket, akkor óriási hibát követnek el! Természetesen maximális szubjektivitást ígérünk, de ha ennek ellenére mégis feltűnnének benne "világjelenségre" utaló részletek, az teljességgel a véletlen műve.

Amikor azt viseled, amit kikészítenek neked

Első körben - csak, hogy legyen viszonyítási alapunk - megvizsgáljuk azt az esetet, amikor minden reggel a frissen mosott, frissen vasalt napi szettünk kikészítve várja, hogy magunkra öltsük. Mit kell tudni ezekről a ruhadarabokról? Színben passzolnak egymáshoz (legalábbis a női magazinok leírása szerint), ha magunkra öltjük, a párunk által használt öblítő függvényében azonnal levendulaültetvénynek, őszibarackligetnek, vagy orchideakertnek érezzük magunkat. Az önkifejezésünk ugyan jelentős csorbát szokott szenvedni, amikor nem azt találjuk kikészítve, amit szeretnénk, de korán reggel vitának helye nincs, csendben túltesszük magunkat rajta. Maximum a férfikollégák furcsán méregetnek, majd szarkasztikusan rákérdeznek, hogy "Ez a sárga ing volt kikészítve?". Női kollégák esetében ez másként működik, mert ők is olvasták a női magazinban, hogy ez a sárga most nagyon menő, tehát az ő szemükben ez úgy csapódik le, mintha mi teljesen tudatosan, önszántunkból öltöztünk volna levendulaszagú pasztellkanárinak. Ők teljesen más kérdést tesznek fel: "Ez kadmiumsárga vagy napsárga?"

Ami elsőnek kiesik a szekrényből

El is érkeztünk a másik véglethez, amikor óriási és kötetlen szabadsággal szárnyalunk az öltözködést illetően. Az más kérdés, hogy ezzel a szabadsággal sokunk nem él. A mosógépünk még soha nem volt másra beállítva, mint negyven fokra, az öblítőnk az, amiből akciós volt az ötliteres kiszerelés. A szekrényünk a “zseni átlátja a káoszt” elv szerint van berendezve. Ha időnk engedi, amit szükséges, azt összehajtogatjuk - de erre egyébként semmiféle kényszert nem érzünk. A zoknipárosítás közvetlenül a szárítóról történik, de ha sietünk, akkor a hosszúnadrágban nem látszik szabály lép életbe. Gyakorlatilag bármilyen nyakkendőt felvehetünk mindenféle kritikát mellőzve. Egy sárga ruhadarabunk van - a csomagtartóban a láthatósági mellény (a kadmium- vagy napsárga színeknek a létezéséről sem tudunk, hiszen van ugye a citrom- és a narancssárga). A ruhatárunk színpalettája a fekete-szürke-barna-sötétkék spektrumon mozog, de ha nagyon extrémkedni akarunk, talán találunk benne zöldet. Pecások/Vadászok esetében az előző színlista pont fordítva van jelen. Szettünk összeállítására a reggeli rohanásban általában 30 másodpercet szánunk, többnyire a sötétebb színtartományba markolunk bele.

Az öltözködésmérnök típus

Ő különleges, meglehetősen ritka típusú szingli pasi. Az ő szekrénye rendezett, a ruhák szín/minta/méret/anyag szerint csoportosítva, katonás rendben sorakoznak. Gyakorlatilag, mintha egy rendben tartott ruhaüzlet polcait látnánk. Figyel minden apró részletre, neki spéci vasalója van, spéci vasalódeszkával, ismeri a mosógépre rajzolt hieroglifákat. A ruhavásárlást sebészi precizitással végzi, nincs vele gondja, rutinosan jár-kel a ruházati boltokban, pontosan tudja, hogy mit akar. Tisztában van a mérettáblázokkal, ha levett egy általa megfelelőnek vélt ruhadarabot a polcról, irány a próbafülke, és nincs több kör, tökéletesen illik rá, megveszi - küldetés végrehajtva.

Bárki, aki nem öltözködésmérnök típus

Nyugodt szívvel kimondhatjuk, hogy ez a nagy átlag. Nem szeretünk ruhát vásárolni, a kínok-kínját éljük át, miközben kósza mártírként bolyongunk egyik polctól a másikig az üzletben. Ha céltalan utunkat olyan ruhadarab keresztezi, ami megtetszik, akkor (biztos ami biztos) abból 3 különféle méretet nyalábolunk a karunkra, és úgy masírozunk a próbafülke felé, majd kijövünk egy negyedik méretért, ami már talán jó lesz. Közben felváltva szomjasak leszünk, éhesek leszünk, duzzogunk- konkrétan odáig fajul a dolog, hogy szívesebben dolgoznánk, minthogy keringjünk egy ruházati boltban. Iránymutatásként fontos lehet, hogy milyen öltözék illik a testfelépítésünkhöz, és persze az sem mellékes, hogy az milyen anyagból készül (a 100% műszál nem túl biztató összetételi adat, ezért erről is tájékozódjunk a vásárlás során). Az anyag esetében mindenképp fontos tájékozódni, hogy elkerüljük például az instant-izzadás okozta meglehetősen tapadós jelenséget.

A megoldás minden típus számára

Ha szinglik vagyunk, online vásárlással nagyon egyszerűen megoldhatjuk, ha bővíteni szeretnénk a ruhatárunkat. Apropó, ha már bővítés - essen néhány szó arról az esetről, ha túlnőttük a konfekció méreteket, és valóban nagy méretű, mégis kényelmes és mutatós ruhadarabokra lenne szükségünk. Ha online vásárolunk, nincs más teendőnk, mint lemérni egy számunkra kedves, optimális méretű ruhánk paramétereit (pl. nyakbőség, derékbőség, hossz, ujjhossz, stb), és a webshopban található mérettáblázat alapján választani - ezzel elkerülhetjük, hogy kettéhasadjon rajtunk egy 3XL-es címkével ellátott póló, ami a mi extra-size, valós világunkban mindössze egy karcsúsított L-esnek felelne meg. Ha megvannak a centik, a továbbiakban akár a fotelből is böngészgethetjük az internetet, és kényelmesen vadászhatunk magunknak közvetlenül az otthonunkba érkező ruhadarabokat. Ez a jelenlegi helyzetben kifejezetten javasolt is, elkerülendő az üzletekben töltött idővel járó kockázatot.

Kapcsolódó cikkek

Sapkák és kalapok, amelyek fokozzák a személyes stílust

Sapkák és kalapok, amelyek fokozzák a személyes stílust

A férfiak a leginkább a kiegészítőkkel tudják kifejezni a személyiségüket. Ilyen kiegészítők a sapkák és a kalapok.

A paróka viselés négy előnye

A paróka viselés 4 előnye

A nők szeretnek néha-néha megújulni és szeretnek is a hajukkal sokat foglalkozni, merthogy a haj, a nő egyik éke.