Sapkák és kalapok, amelyek fokozzák a személyes stílust

A férfikalapok manapság ismét nagy népszerűségnek örvendenek. Kifejezetten igaz ez a hatpennys kalapokra, más néven, a borostyánkalapokra és a klasszikusnak számító fedora kalapokra. A kalap hosszú évszázadokon keresztül fejezte ki a férfiak szociális státuszát, míg napjainkban a kalap nem más, mint egy divatos kiegészítő férfiak számára. Amennyiben egyedi megjelenésre vágysz, egy klasszikus kalappal vagy sapkával mindig elérheted a kívánt hatást. A cikkben néhány kalap és sapkatípust mutatunk be.
Sapkák és kalapok, amelyek fokozzák a személyes stílust

A fedora kalap

Az elegáns fedora kalap a 20. század eleje óta a leggyakoribb kalapok egyike. Ez a kalap elsősorban az elegáns viselet remek kiegészítője. Ilyen például a Fido Alessandria kék gyapjú fedora kalap, amely oldschool stílust kölcsönöz az öltözetednek. A kalap, tartós gyapjúból és poliészterből készült. A hideg őszi és téli napokon nem csupán meleg, de meglehetősen kényelmes viselet is. A kalap Olaszországban készült.

Rikkancssapka

A rikkancssapka rendkívül nagy sikert aratott a munkásosztálybeli britek körében a 20. század elején. Mind a kereskedők, mind a dokkmunkások ezt a kalapot részesítették előnyben. Egy időben feledésbe merült ez a kalap, mára aztán ismét divatba jött. Nagyszerű kiegészítője egy egyszerű utcai viseletnek, például a farmer és a póló kombinációnak. A rikkancssapkák közül széles a választék nem csak szín, hanem textúra és mintázat tekintetében is. A zöld színű lapos rikkancssapka gyapjú és poliészter keverékéből készült.

Az 1920-as évek divatját idéző sapka nem csak kényelmes, de bármilyen elegáns viselethez remekül illik. Ha valamilyen egyedibb darabra vágysz, akkor válaszd a már a viktoriánus korban is nagy népszerűségnek örvendő rikkancssapkát, mint amilyen a Spicchi lúdlábmintás rikkancssapka, amely bármilyen időjárást kibír és a puha, kényelmes pamutbélés valósággal rásimul majd a fejedre.

Lapos sapka

A lapos sapka a rikkancssapka egyik rokonának is tekinthető. A lapos sapka is többféle anyagból készül, így nem csak ősszel és télen, de még nyáron is bátran hordhatsz ilyen kiegészítőt. Nyárra nagyszerű választás a Marcello Moda világoskék lapos sapka, amely tökéletes megkoronázása a nyári ruhatáradnak. A kalapot olasz mesteremberek készítették jól szellőző vászonból. A halszálkamintás kalap tetején pedig egy jópofa kis gomb díszeleg. A kalap kitömött karimája éveken át megőrzi a tartását.

A hidegebb téli vagy őszi napokon válassz egy béléses, meleg lapos sapkát. Ilyen például a Fido Molise kék lapos sapka, amely kiváló minőségű anyagokból, azaz pamut, poliészter és gyapjú keverékéből készült. A sapka benn tartja a meleget és a bélése extra kényelmet biztosít.

Panamakalap

A panamakalap Ecuadorból származik. Leginkább a tengerparti és a trópusi területeken örvend nagy népszerűségnek. Mivel nagyszerű a szellőzése és kicsi a súlya, így ideális kiegészítője a nyári öltözetnek. A szesztilalom Amerikáját idéző kalap még női viseletnek számított, de ma elsősorban a férfiak egyik remek és divatos kiegészítője. Amennyiben nyáron trópusi, vagy tengerparti nyaralást tervezel, válassz a panamakalapok széles választékából. A Piero Moda sárgásbarna panamakalap tengerészkék szalaggal az egyik legelegánsabb viselet a nyári kánikulában. A könnyű kalapban jól szellőzik a fej, a karimája pedig megóv az erős napsütéstől. A kalap olasz mesteremberek keze munkáját dicséri, akik autentikus latin- amerikai anyagokat használnak a kalap elkészítéséhez.

Beanie sapka

A beanie sapka nagy átalakuláson ment keresztül az évek folyamán. A téli öltözék egyik nagyszerű kiegészítője. Elegánsabb és sportosabb öltözékhez is kitűnő választás. Amennyiben a formálisabb öltözéket képviseljük, úgy a Felic Montagna szürke beanie sapka remek választás. A sapka kellő melegséget biztosít, mégpedig a merinó gyapjú és az akril anyag megfelelő aránya miatt.

A Kyler Kite tengerészkék könnyű organikus pamut beanie sapka a sportosabb vonalat képviseli. A Dániában tervezett sapka sokféle színben kapható és igazából minden stílushoz jól áll, nem csak a sportos öltözéket kedvelőnek jó választás.

Kapcsolódó cikkek