5 biztos jel, hogy munkahelyet kell váltani

Egyszer mindenkinek eljön az a pont az életében, amikor úgy érzi, hogy ideje váltani.
5 biztos jel, hogy munkahelyet kell váltani

Egyszer mindenkinek eljön az a pont az életében, amikor úgy érzi, hogy ideje váltani. Általában negyvenéves kor körül szokott megfogalmazódni az emberekben, hogy váltani szeretnének, hogy valami mást szeretnének csinálni, nem azt, amit 10, 20, avagy 30 éve csinálnak. Egy munkahelyen ennyi időt eltölteni valóban hosszú idő és valóban eljöhet mindenki számára a pillanat, amikor feltesz magának néhány kérdést. Merre tartok? Mit szeretnék elérni az életben?

Az érzésnek, hogy valami nincs rendben, hogy valami más munkát szeretnénk végezni a jövőben, több jele is lehet. Ilyenkor nincs mit tenni, más állás után kell néznünk, de az is egy jó ötlet, ha előtte tanulunk valamit, képezzük magunkat, elvégzünk egy tanfolyamot. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. sokféle tanfolyamot indít. Nem csak Székesfehérváron, Tatabányán, Miskolcon, Győrben, Szekszárdon, Veszprémben, Kecskeméten, Kaposváron, Szegeden és Pécsett, hanem Budapesten is.

Azok, akik szeretnének munkahelyet váltani, de az önéletrajzukba egyel több képzést is fel szeretnének tüntetni, úgy a következő tanfolyamokat választhatják: egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, Ügyviteli OKJ képzések. közösségfejlesztő képzés, illetve kiskerti növénytermesztő tanfolyam.

Az egyéb képzések és tréningek is izgalmas órákat ígérnek: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning, önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning.

A lista folytatódik, hiszen a palettán szerepelnek még egyéb tréningek és tanfolyamok is: vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés- hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning. A következő képzések is ígéretesen hangzanak: munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning.

A cikkben 5 olyan jelet sorolunk fel, ami biztosan azt jelenti, hogy ideje váltanunk, ideje más munka után néznünk. Még akkor is, ha a munkát leszámítva, jól érezzük a munkahelyen magunkat.

1. A főnöknek soha semmi sem jó

Az első nyilvánvaló jel, hogy ideje új munkahelyet keresünk, ha a főnökünk soha nem elégedett a munkánkkal. Még akkor sem, amikor meg vagyunk arról győződve, hogy mindent jól csináltunk, sőt száz százalékosan odatettük magunkat, azaz mindent beleadtunk.

2. Ha estére elfogy az energia

Minden munkahelyen sokat kell dolgozni és nagyon jól kell teljesíteni, de ha valaki minden egyes nap kifáradva, energiahiánytól szenvedve ér haza, és még arra sincs ideje, hogy elvégezzen egy kis házimunkát, vagy vacsorát készítsen a családnak, akkor bizony az a munkahely nem megfelelő. Olyan előfordul minden munkahelyen, hogy az év bizonyos szakaszaiban – általában ünnepek előtt – többet kell dolgozni, de ha a nagy hajtás mindennapossá válik, akkor ezt nem lehet hosszútávon sem tűrni, se bírni.

3. Az unalom is intő jel

Ha a munkahely csak a láblógatásról szól, ha nem jelent kihívást, hogy olyan monoton, hogy abba már bele lehet őrülni, akkor egy olyan munkát kell keresni, ami kihívást jelent az egyén számára. Az agynak is jót tesz, ha a munka változatos és nem unalmas, hiszen ez az egyik kulcsa az időskori elbutulás megelőzésének.

4. Ha valami mást akarunk csinálni

Egyszer mindenkinek megfordul a fejében, hogy valami egészen mást szeretne csinálni, mint eddig. Akik szinte szerelmesek a munkájukba, azok is érezhetik azt 20-30 év után, hogy most már ideje valami újba is belekóstolni.

5. Ha a karrierre törekszünk

A karrier sokak életében fontos szerepet tölt be. Azonban egyes munkahelyeken ezt nem lehet megvalósítani, azaz nem tudunk semmilyen karriert építeni. Ilyenkor 2 megoldás van. Egyből egy másik munkahelyet keresünk, de a másik lehetőség is egy jó opció, azaz elvégzünk egy tanfolyamot, egy képzést, ami a karrierépítés lehetőségét is magában hordozza.

Kapcsolódó cikkek

Itt a válasz végre: így kell helyes inni a whiskyt

Így kell inni a whiskyt helyesen

Az örök kérdés: hogyan igyunk a whiskynket? Jéggel? Szódavízzel? Tisztán?

5 biztos jel, hogy munkahelyet kell váltani

5 biztos jel, hogy munkahelyet kell váltani

Egyszer mindenkinek eljön az a pont az életében, amikor úgy érzi, hogy ideje váltani.

Digitális hétköznapok környezettudatosan

Digitális hétköznapok környezettudatosan?

Egyszerűbben megoldható, mint gondolnánk.