Hogyan tegyük biztonságossá a házunkat egy kutya számára

Számos dolog van, amit megtehet, hogy megvédje otthonát attól, hogy a kutya megrágjon valamit.
Hogyan tegyük biztonságossá a házunkat egy kutya számára

A Nagyon Állat Shop tippjei következnek:

Például a szemetesládát érdemes műanyag vagy fémfedéllel letakarni, a szennyest és egyéb háztartási cikkeket pedig a szekrényben tárolni. Emellett minden éles tárgyat, például az ollót, tartsa háziállata számára elérhetetlen helyen. Egy másik módja annak, hogy megvédje otthonát az, hogy gyermekbiztos reteszeket szerel a szekrényajtókra. És természetesen tartsa távol a gyógyszereket és a női higiéniai termékeket a kutya elérhetőségétől!

Amikor arról van szó, hogy a házát biztonságossá tegye a kutya számára, figyelembe kell vennie, hogy a kutya milyen típusú háztartási cikkeket szeret rágni. Meg kell győződnie arról, hogy kutyája nem képes megrágni az elektromos vezetékeket vagy a szemeteseket. A lógó vezetékeket is el kell távolítania, mivel egy kíváncsi kutya könnyen megsérülhet, ha megrágja őket. És természetesen néhány értékes tárgyat is távol kell tartania kedvencétől. Ezenkívül ezeket a dolgokat a kutya számára elérhetetlen helyen, magasan egy polcon vagy magasan a szekrényben kell tartania.

Emellett tegyen el mindent, ami veszélyes lehet kutyája számára. A kutya például elérheti a függönykötők és a redőnyzsinórok bojtjait, amelyek mindkettő nagyon veszélyes a kutyák számára.

Egy másik hely, ahol biztonságossá teheti házát kutyája számára, a mosókonyha. A kutyák szeretik felfedezni a mosószereket, ezért ezeket a termékeket mindenképpen zárt szekrényben tárolja. Tartsa a mosószert a kutya elérhetetlenségétől távol, magas polcokon tárolva. A véletlen kiömlések elkerülése érdekében is tárolhatja őket egy zárt szekrényben.

Egy másik fontos dolog, amit figyelembe kell venni, a hőmérséklet. Kutyájának jól kell éreznie magát otthonában, ezért ne hagyja túl meleg vagy túl hideg helyen! Háziállatának friss levegőre és kellemes hőmérsékletre van szüksége. A megfelelő hőmérséklet alapvető fontosságú kutyája egészsége szempontjából. Győződjön meg róla, hogy nincs túl meleg vagy túl hideg, és telepíthet egy termosztátot, hogy a hőmérséklet optimális legyen kedvence számára. Így soha nem kell aggódnia amiatt, hogy kedvence kényelmetlenül érzi magát, és nem tud pihenni.

Ha a kutya hosszabb időre egyedül marad, fontos, hogy biztonságos területet alakítsunk ki, ahová visszavonulhat. Ez a hely lehet egy külön szobában, de soha nem szabad teljesen elszigetelni. Ne feledje, hogy a kutyák élvezik a szocializációt, és a falkájuk körül akarnak lenni. Ezért otthonában több biztonságos helyet is kialakíthat a kölyökkutyának, hogy megelőzze a baleseteket. Amint kutyája biztonságban érzi magát, itt az ideje, hogy szabadon engedje a veszélyektől.

Kapcsolódó cikkek

Mit csinál egy illusztrátor?

Mit csinál egy illusztrátor?

Ahogy a neve is mutatja, az illusztrátor kétdimenziós képeket készít.

Hogyan tegyük biztonságossá a házunkat egy kutya számára

Hogyan tegyük biztonságossá a házunkat egy kutya számára

Számos dolog van, amit megtehet, hogy megvédje otthonát attól, hogy a kutya megrágjon valamit.