Láthatatlan, de hatékony fűtés pillanatok alatt

A megfelelő fűtés megtalálása nem könnyű feladat, de mindenkinek vannak olyan prioritásai, amik segítenek szűkíteni a kínálkozó lehetőségek körét, valamint az otthonunk adottságainak is nagy szerep jut ebben. A fűtésnél általában a hatékonyság, a telepítés ideje, az ár, illetve az esztétikum szoktak kiemelkedő szerephez jutni.
Láthatatlan, de hatékony fűtés pillanatok alatt

A fűtőszőnyeg egy olyan végtelenül praktikus fűtési opció, ami az előbb felsorolt elvárások szerint is optimális választás. Ez egy olyan extra vékony szőnyeg, amin egy keskeny átmérőjű fűtőkábel fut, hogy végeredményében a rendszer az elektromos fűtések minden előnyét vonja össze a régi korok óta használt vizes padlófűtési metódussal. Az eredmény egy egyenletes hőelosztású egység, ami elteríti a hőt a padlón. Mivel mindössze néhány milliméteres szőnyegről van szó, roppant egyszerű a telepítése, olyannyira az, hogy mi magunk is el tudjuk végezni, de ami ennél is fontosabb, hogy akár utólag is telepíthetjük, hiszen nem kell az egész lakást felverni miatta.

A fűtőszőnyeg precízen szabályozható a termosztát révén, így a különböző szobákban eltérő hőmérsékletet állíthatunk be. Akár a munkából hazafele indulva is bekapcsolhatjuk az otthoni fűtést, hogy érkezésünkkor meleg legyen, de például idős szeretteink otthonában is szabályozhatjuk a hőfokot ezzel a módszerrel.

Könnyen és pontosan kezelhető rendszerek, és mivel a burkolat hőmegtartó képességére is építenek, ezért takarékosak is. Nem melegedik túl a padló, viszont amikor elérte a kívánt hőfokot, akkor azt megőrzi, és hosszú órákon keresztül meg is tartja, ezzel is biztosítva az állandó kellemes hőmérsékletet. További remek tulajdonsága, hogy nem kell órákig várni arra, míg felmelegedik a rendszer, hiszen nagyon gyorsan teszi a dolgát, és szinte azonnal érezhető hatással rendelkezik.

A lakás bármely pontján telepíthető a fűtőszőnyeg, akár a garázsban is, de például praktikus lehet télen a kedvenceink helyének fűtéséhez is. Akár kiegészítő, akár teljes fűtési rendszerként alkalmazzuk, a láthatatlan, de annál kényelmesebb fűtési megoldás hamar belopja majd magát a szívünkbe.

Kapcsolódó cikkek

Útmutató a megfelelő matrac megvásárlásához

Útmutató a megfelelő matrac megvásárlásához

Mielőtt elkezdene matracot vásárolni, legyen egy általános elképzelése arról, hogy mit keres.

Mire érdemes figyelni újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Mire érdemes figyelni újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Rengetegen érdeklődnek az új építésű ingatlanok iránt. Sajnos azonban kevés információ áll rendelkezésre arról, mire kell figyelni a vásárlás folyamatában. Ebben próbálunk most segíteni.

Elromlott a bojler? Már túl öreg? Le kellene cserélni? Mennyi mostanság egy bojlercsere?

Elromlott a bojler? Már túl öreg? Le kellene cserélni? Mennyi mostanság egy bojlercsere?

A villanybojlerrel kapcsolatban néha nehéz eldönteni, hogy a csere jobb, vagy egy új bojler vásárlása.