Jelek, hogy a kandalló javításra szorul

A kandalló javításra szoruló jelek azonosítása kulcsfontosságú része otthona biztonságban tartásának.
Jelek, hogy a kandalló javításra szorul

Akár gáz-, akár fatüzelésű kandallója van, meg kell győződnie arról, hogy a kandalló jól működik. A nem megfelelően karbantartott tűz jelentős károkat okozhat otthonában, és károsíthatja az egészségét. Szerencsére van néhány egyszerű jel, amelyet megkereshet, hogy megállapítsa, hogy kandallója ráncfelvarrásra szorul-e.

Ha meszes fehér port észlel a kéménye tetején, az annak a jele lehet, hogy szivárgás van. A túlzott nedvesség ugyanis hatással van a kéménye illesztéseire. Ha ezt látja, hívjon szakembert, hogy ellenőrizze a kéményét. Ez lehetővé teszi, hogy megtegye a szükséges lépéseket a probléma megoldására.

Hasonlóképpen, ha fehér csíkot lát a kéménye tetején, az azt jelentheti, hogy a víz beszivárog a falakba. Ez szerkezeti problémát jelenthet, amelyet kezelni kell, és penészesedéshez vezethet.

A meghibásodott kandalló másik jelzője a füstös otthon. Ezt nem szeretné, ha megtörténne, és ez a kandallójával kapcsolatos problémák gyakori jele. Ha sok füstöt lát a kéményéből kijönni, akkor aggódnia kell a biztonsága miatt. A helyi tűzoltóságtól kapott hőérzékelő pisztollyal ellenőrizheti, hogy nincs-e nyilvánvaló probléma.

Az is fontos, hogy szemmel tartsa otthona falazatát és a kéményt körülvevő egyéb elemeket. Ha tégla- vagy kőkandallója van, előfordulhat, hogy a téglák körüli habarcsot ki kell javíttatnia. Ha fém vagy öntöttvas tűztérrel rendelkezik, előfordulhat, hogy rozsdásodásra szorul.

Végül, ha a kéménye koronáján egy kis repedést lát, azt minél hamarabb meg kell javíttatnia. A repedt korona lehetővé teszi, hogy a víz beszivárogjon a kémény belsejébe, ami komoly károkat okozhat otthonában.

Bár ezek a legnyilvánvalóbb jelei annak, hogy kandallója javításra szorul, nem ezek az egyetlen dolgok, amelyeket keresnie kell. Évente legalább egyszer ellenőrizni kell a kandallóját, hogy időben észrevegye a problémákat. A kéményét is rendszeresen ki kell tisztíttatnia. Ez eltávolítja a problémákat okozó törmeléket, és lehetővé teszi, hogy kandallója optimális szinten működjön.

Kapcsolódó cikkek

Hálószoba stílusok a 12 csillagjegy számára

Hálószoba stílusok a 12 csillagjegy számára

Egyesek a tágas tereket kedvelik, míg másokat a klasszikus bútorok vagy magas árú ágyneműhuzatok érdeklik. Itt olvashatsz a csillagjegyek hálószoba stílusáról!

Nélkülözhetetlen kiegészítők a pezsgőfürdő tulajdonosok számára

Nélkülözhetetlen kiegészítők a pezsgőfürdő tulajdonosok számára

Ha szeretné szórakoztatóvá és pihentetőbbé tenni pezsgőfürdőjét, érdemes megfontolni néhány kötelező tartozék hozzáadását.

Mire érdemes figyelni újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Mire érdemes figyelni újépítésű ingatlan vásárlásakor?

Rengetegen érdeklődnek az új építésű ingatlanok iránt. Sajnos azonban kevés információ áll rendelkezésre arról, mire kell figyelni a vásárlás folyamatában. Ebben próbálunk most segíteni.