Az 5 legjobb program, amely fejleszti a tudásunkat

Napjainkban már számos program segíti a nyelvet tanulókat, nem csak tankönyvek segítségével lehet a nyelvi tudást megszerezni.
Az 5 legjobb program, amely fejleszti a tudásunkat

A nyelvi programok sokkal kötetlenebbek mintha a tankönyvekből tanulnánk, hiszen a programokhoz csak egy mobiltelefon szükséges. Az időnkből meg természetesen szívesen áldozunk erre a célra, ha egyszer nyelvtanulásba fogtunk. Az angol nyelvsuli Budapesten személyesen is látogatható, tanfolyamai a nyelviskolában is vannak, nemcsak online oktatás folyik.

A legismertebb nyelvoktató alkalmazások

Miben érdemes még gondolkodni?

1. Duolingo

Az alkalmazás lényege, hogy játékosan oktassa a hallgatókat, ugyanis szintenként kell teljesíteni és a letölthető iOS és Android rendszereken kívül, a Windows Phone-ra is letölthető és nem csak telefonon használható.

A leckéket témákra bontja és ezekre a témákra koncentrált feladatokat ad a tanulónak. A példamondatok egy-egy új szót emelnek be a feladatba, amelyet jól begyakoroltatnak kiejtéssel, fordítással, feleletválasztós kérdésekkel és hallás utáni értéssel is. Minden szint után szintugró teszt segíti fejlődés bemutatását. Ami nagy előnye a Duolingonak, hogy az elvégzett feladat ellenőrizhető. Mindenki a saját szintjének megfelelő feladatot kapja, a leckéért nem kell fizetni.

2. BUSUU

Hasonló alkalmazás mint a Duolingo, de a nyelvtudás szintje azonnal kiválasztható, nem kell szinteket ugrani érte. Az egyéni teljesítményt százalékosan jelöli az adott leckéből, külön gyakorló és szószedet része is van. Rengeteg nemzetiség van jelen ebben az alkalmazásban, így lehet beszélgetni, kapcsolatot felvenni egymással, ami határozottan az alkalmazás előnyéhez tartozik.

3. MEMRISE

A MEMRISE alkalmazás a szókincsen alapul, arra összpontosít, különböző módokon segít megjegyezni a szavakat. Egy szót a legkönnyebb megjegyezni, ha kötjük valamihez, így az alkalmazás ezt segíti elő. Minden szónál segítő kártyákat találunk, amelyet különböző kultúrájú és nézőpontú személy alkotott. A leckéket el lehet menteni, tehát később is visszanézhetők.

4. Learn Invisible

Ez egy magyar alkalmazás amelyet magyarok fejlesztettek ki. Szókincsfejlesztő, amelyben a segítséget apránként kapjuk meg, magolás helyett. Kimondja a szavakat, mi is kimondhatjuk azokat, rögzíteni is lehet. A gyakorlás sem okozhat problémát. A szó jelentését apró képrészletből lehet megtudni, ellenőrzéskor csak homályosan látjuk a betűket, majd a pára eltűnésével láthatóan előtűnik.

5. XEROPAN

Szintén magyar fejlesztésű alkalmazás, anyagait a való életből szedi, cikkeket, videókat, hangfelvételeket használ fel, szövegekkel és nyelvtani anyagokkal gyarapítja a nyelvtudást. Azoknak megfelelő, akik tanulás közben szeretnek informálódni a nagyvilág témáiból a divatból, a művészetekből, a sportból, a gasztronómiából és a technológiából.

Összegezve

A nyelvoktató alkalmazások egymás után jelennek meg az informatika világában, amelyek segítségével egyszerűbben, játékosabban lehet nyelvet tanulni. A nyelvtanulás szükségessége vitathatatlan, hiszen kitárult a világ a munka, a tanulás és az élet minden területén, jó ha közvetlenül kapcsolatba tudunk lépni egymással.

Kapcsolódó cikkek

Az 5 legjobb program, amely fejleszti a tudásunkat

Az 5 legjobb program, amely fejleszti a tudásunkat

Napjainkban már számos program segíti a nyelvet tanulókat, nem csak tankönyvek segítségével lehet a nyelvi tudást megszerezni.