A húsvéti nyúl története

Ha húsvét, akkor a húsvéti nyuszi az ami először az eszünkbe jut és ez nem véletlen. A húsvéti nyúl vagy másnéven húsvéti nyuszi a húsvét ünnepéhez köthető figura. Míg a karácsonyi ünnepek közeledtével a Mikulás, addig húsvétkor a nyuszi az, ami ajándékokat hoz a gyerekeknek.
Ismerd meg a húsvéti nyúl történetét! Húsvét 2021, húsvét 2022

A tipikusan nyugat és közép-európai hagyomány Magyarországon is nagyon népszerű. Amerikában az általános hagyomány szerint a gyerekek fészket készítenek a húsvéti nyuszi számára, hogy abba helyezze a nyuszi a nekik szánt ajándékokat, addig hazánkban addig a tojáskeresés terjedt el. Húsvét hétfő reggelén a nyuszi ajándékokat rejt el a kertben, így a gyerekek csokitojásokat gyűjtögetnek a kis kosarukba. A húsvéti nyúl egyes források szerint a 16. századi Németországban vált a keresztény ünnepi kör részévé, itt készítették el ugyanis az első nyuszi fészket és itt öntöttek először nyuszi formájú csokit.

A húsvéti nyúl az ünnephez közeledve megjelenik a húsvéti tárgyakon (szalvéták, dekorációk, képeslapok, mesekönyvek) és ez a kedves bolyhos állatka a locsolóversek gyakori szereplője. A húsvéti tojásokból ilyenkor rengeteg féle kapható, a csoki változaton át a fa, műanyag és üveg díszeken át.

Ha felnőttként nem is követed már a húsvéti tradíciókat, de van gyermeked, akkor az ő számára fontos lehet a húsvéti nyuszi. Ha idén a Hotel Abacus**** húsvéti ajánlatát választod, akkor a húsvéti nyuszis élmény nem fog kimaradni a gyerkőcöd életéből, mert a hotel gondoskodik a húsvéti nyuszikról.

Az Abacus Nyuszi a húsvéti hétvégén tiszteletét teszi a herceghalmi Hotel Abacus**** hotelben, ahol különleges húsvéti programokban vehetsz részt a gyermekeddel. A kézműves foglalkozások mellett a gyermekek megismerkednek élő nyuszikkal és bárányokkal is, akiket meg lehet simogatni majd a hotel udvarán, így hozva közelebb a legkisebbnek a húsvéti jelképeket.

Kapcsolódó cikkek

Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át! + tábor 2024 tipp

Nem lehetetlen a gyerekeket lekötni egy teljes nyáron át! + tábor 2024 tipp

Sok szülő számára nehéz kitalálni, hogy mivel kösse le a tinédzserkorú gyermekét egész nyáron.

10 élményfürdő belföldön

Top 10 élményfürdő belföldön

A nyár sokaknak a tengerparttól és külföldi utazásokról szól, mások viszont jobban szeretnek országon belül nyaralni.

Dubai Opera  - Placido Domingo!

Dubai Opera

A Dubai Opera megnyitotta kapuit.