A varázslatos Tisza-tó

A Tisza-tó és környéke – Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló, Kisköre, Sarud – hazánk egyik legcsodálatosabb kirándulási és nyaralási helyszíne.
A varázslatos Tisza-tó

Napjainkban az egyik leglátogatottabb turisztikai célpont a varázslatos szépségű Tisza-tó. Rengeteg látnivaló van a környéken és nagyon sok érdekes települést ismerhetünk meg, amennyiben ellátogatunk ebbe a térségbe.

Ha szeretjük a természetet, a Tisza-tó lesz a kedvenc helyünk. A Tisza-tó vadvízi világát megismerhetjük gyalogosan, kerékpárral, lóháton és akár csónakkal is. A környéket bejárva, megismerkedhetünk a Tisza jobb partján elterülő Poroszlóval. Ellátogathatunk a Tisza- tavi Ökocentrumba, vagy a Madárrezervátumba. Ha pihenni vágyunk, akkor falusi vendégházak, éttermek, panziók és kikötők állnak a rendelkezésünkre.

Az Észak-Alföldön, szintén a Tisza-tó partján fekszik Abádszalók. Évente több százezren keresik fel a települést a pihenni vágyók, a turisták és a családok, hiszen egész nyáron remek rendezvényeket szerveznek. A rendezvénysorozat az Abádszalóki Nyár nevet viseli. Ha pedig nem csak fürödni, hanem fürödni és szaunázni támad kedvünk, akkor mindenképpen látogassunk el a Butik Design Rooms-ba, ahol egyedi stílusú szállásokkal várják a vendégeket. A relaxációról a masszázskezelések gondoskodnak, de kerékpártúrákra és vízi sportokra is van itt lehetőségük azoknak, akik a Butik Design Rooms szállodát választják a kikapcsolódás helyszínéül.

Az Alföld középső részén, szintén a Tisza parton helyezkedik el Kisköre. Ha kedvünk támad felfedezni a települést, látogassunk el a Tájházba, hogy megismerkedjünk a 19. század tárgyaival. A kiskörei kilátót is megcsodálhatjuk, amely két összefordított hajótest képét ábrázolja. A kilátó tetejéről ráláthatunk a kiskörei kikötőre, az abádszalóki öbölre, a Tisza- tóra, illetve a vízerőműre.

A Tisza-tó fővárosaként számon tartott Tiszafüred rengeteg látnivalót ígér. Többek aközött a Tájházzal, a Lipcsey-kúriával, a Tisza-tavi Ökocentrummal, a Matyó Múzeummal. Ha pedig wellnessezni támad kedvünk, a Tisza Balneum Hotel ad erre lehetőséget. A hotel területén szabadidős létesítmények is elérhetők.

A Tisza-tó partján kerékpározva betérhetünk Sarudra, amely helyet Élményfalunak is neveznek. Itt rengeteg lehetőség van a kikapcsolódásra és a feltöltődésre: vízi kerékpártórák, evezés, vitorlázás, horgászás, vízitúrák, sportrendezvények, gyerek élménypark, gasztronómiai programok. A sok-sok programot követően betérhetünk a Sulyom Tájétterembe. A Sulyom Tájétterem egy igényes falusi bisztró, helyi termékekre épülő konyhával, a Tisza-tó parti kis faluban.

A Tisza-tó nem csak a csodálatos természeti csodáival nyűgözhet le bennünket, hanem a megannyi programlehetőséggel is. Hiszen feltérképezhetjük a környező településeket, mint Tiszafüred, Abádszalók, Poroszló, Kisköre vagy Sarud. Megcsodálhatjuk Tiszafüreden a Tisza- tavi Madárrezervátumot, ellátogathatunk a berekfürdői Termál- és Strandfürdőre, Tiszafüreden lehetőségünk van tavi túrát tenni, a gyerekeinkkel a tiszafüredi kalandszigeten is jól érezhetjük magunkat, de az erdőteleki Arborétum is remek programnak ígérkezik.

A Tisza-tó aktuális híreiről pedig itt olvashatsz: alfoldhir.hu/tiszato.

Kapcsolódó cikkek

A varázslatos Tisza-tó

A varázslatos Tisza-tó

A Tisza-tó nem csak feledhetetlen élményeket ígér, hanem remekül ki is kapcsolódhatunk ezen a csodálatos helyen.

Hadik Kávéház - újranyitva!

Hadik Kávéház

A Hadik Kávéház berendezése a legújabb trendekhez igazodik.

Dubai - IMG Témapark

Bemutatkozik a dubaji IMG Témapark

Az IMG témapark készen áll a látogatók fogadására. Nézzük melyik a TOP 5 játéka, amit mindenkinek ki kell próbálnia!