Top 10 élményfürdő belföldön

A nyár sokaknak a tengerparttól és külföldi utazásokról szól, mások viszont jobban szeretnek országon belül nyaralni. Nem is kell messzire mennünk, hiszen Magyarországon is számos kiemelkedő strand- és élményfürdő várja a nyaralókat. Ezek közül most 10 nagyon kedvelt wellnesst mutatunk be, melyek autóval is könnyedén megközelíthetőek.
10 élményfürdő belföldön

A magyar családok közül sokan a tengerpartok helyett inkább itthon nyaralnak, főleg ha kisgyermekek is vannak a családban. Szerencsére akad bőven választási lehetőségük, hiszen kis országunk temérdek szép városban és élményfürdőben bővelkedik.

Az autóval igen könnyen megközelíthető fürdők már kifejezetten kedveltek, nemcsak a magyar, de a külföldi emberek számára is.

Ilyen wellnessfürdő például a Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár. A komplexumban gyógyfürdő, szabadtéri wellnessfürdő, úszómedence és családi fürdő is található. A csúszdaparkot nem csak a gyerekek, de a felnőttek is élvezhetik, a különböző szolgáltatások, mint például a beauty részleg, szauna világ, fitness és bowling lehetősége pedig szintén minden korosztálynak megfelelő lehet. A fürdő melletti kalandpark élménydús és kalandos programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Friss sárvári fürdő hírek itt.

A Hungarospa Hajdúszoboszló az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb fürdőkomlexuma. A különálló fürdőrészlegek felfedezése izgalmas és pihentető egyben, hiszen kiválaszthatjuk a számunkra legkedveltebb wellnessrészleget. Gyógyfürdő, strandfürdő, fedett élményfürdő, aquapark, uszoda és csúszdapark közül válogathatunk, melyek mindegyike különleges kialakítással bír. A gyerekek garantáltan élvezni fogják a rengeteg csúszdát, és az élményfürdőt, a felnőttek pedig kikapcsolódhatnak a gyógyfürdőben, vagy a jakuzziban. Érdekessége a fürdőnek, hogy az úgynevezett tengerpart strand, valóban tengerparti élményt nyújt.

Itthon és a külföldiek szemében is nagy népszerűségnek örvend a Zalakarosi Fürdő. A fürdő különösen a gyermekes családok számára kiváló, de felnőtteknek is szép élményeket nyújthat az ittlét. A gyermekek számára kialakított Vizipók-Csodapók Gyermekvilág részleg több órára lefoglalhatja a csemetéket, míg a szülők, vagy nagyobb testvérek a többi részleget próbálják ki. Gyógyfürdő, élményfürdő és szaunavilág itt is található, érdekesség lehet továbbá az Adrenalin csúszdapark, melyben egyes csúszdákra csak a nagyon bátrak merészkednek fel. Sószobája egy csendes, nyugodt kuckó, ahová a wellness zajától kicsit elvonulhatunk.

Az ország déli részén található egy nem túl ismert, mégis nagyon különleges és kedvelt fürdő. A Makói Hagymatikum már nevében is utal a hagymaformára, amely az épület kialakítását foglalja magában. Természetesen itt is található család- és bababarát fürdőrészleg, de a gyógyulni vagy kikapcsolódni vágyó felnőttek is kétségtelen, hogy jól fogják érezni magukat. Autóval ez a wellness is könnyen megközelíthető, hiszen mindössze két órányi vezetésre van a fővárostól, Szegedtől pedig mindössze húsz percre.

A győri Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő az ország nyugati csücskében szintén egy kedvelt nyaralóhely. Medencéi, gyógyászati részlege, szaunavilága, élményfürdője igen sok turistát vonz a Magyarországtól nyugatra és északra fekvő országokból is. Családok, párok, baráti társaságok is eljöhetnek ide pihenni, hiszen az egyik legszebb városban található, nem messze a központtól, és itt garantált a kikapcsolódás.

Az Aquasziget Esztergom a hozzá tartozó Portobello hotellel együtt várja a vendégeket. Beltéri, és kültéri élményrészlegei garantálják az aktív pihenést, gyógyvize és jakuzzija pedig a teljes mértékű kikapcsolódást. A Bazilika alatt elhelyezkedő komplexum saját parkolót és csodás panorámát kínál a hotelből, illetve természetesen különböző wellness-szolgáltatásokat is, mint például szaunázási lehetőség, éjszakai fürdőzés, masszázs. Gyerkeknek és felnőtteknek egy szép hétvége ígérkezik ha az Aquaszigetet választják a történelmi Esztergomban.

A Miskolctapolcai Barlangfürdő különleges élményt nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A vendégek a belső, barlangos fürdőben több százezer éves, természet alkotta barlangáratok között fürödhetnek és csodálhatják a különleges természeti képződmény egyediségét. Természetesen a barlangon kívül is találhatóak medencék, összesen 6 élményrészleggel várják a nyaralókat. Parkosított területe biztosítja a nyugalmat és kikapcsolódást.

A Makói Gyógyfürdőtől nem messze, Szeged városában található a szintén kedvelt Napfényfürdő Aquapolis. Számos fürdőrészleggel, és szolgáltatással várják a gyermekeket és felnőtteket. Található itt élményfürdő és wellness, úgynevezett csendes wellness, gyermekparadicsom, gyógyászati részleg, csúszdák és olyan szolgáltatások, mint például babaúszás, megafitness és születésnapi zsúrok szervezésének lehetősége.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum is nagyon kedvelt mind a magyarok, mind a külföldi turisták körében. A Nyugat-Dunántúlon található Bük városa, annak gyógyvize ugyanis igen híres. A termálvíz sikere, illetve a hozzáépült élmény és wellnessrészleg a fiatalok és idős, gyógyulni vágyók körében is igen népszerűvé tette a komplexumot. Itt is találhatóak kültéri és beltéri medencék egyaránt, illetve számos gyermekek számára kialakított medencés, játszó és csúszdarészleg.

Magyarország leghíresebb élményfürdője talán mégis a fővárosi Aquaworld Resort Budapest. A komplexum három részből áll, élményfürdő és strand részlegből, wellness- és fitnessközpontból és wellness illetve konferenciaközpontból. Európa egyik legnagyobb fedett vízi élményparkja található itt, ezen kívül pedig többek között relaxációs medence, hegyi folyó, sportközpont, szörf és búvárkodás is várja a látogatókat. A komplexumot a külföldről hazánkba látogató turisták is nagyon kedvelik, de a magyar lakosok körében is igen népszerű élményfürdő.


Partnerünk a PROAKTIVdirekt magazin.

Kapcsolódó cikkek

Horvátországi látnivalók - nem csak tengerpartból áll Horvátország

A 14 legszebb látnivaló Horvátországban

Horvátországot legtöbben a csodás tengerpartja miatt látogatják, pedig a lenyűgöző természeti szépségek mellett számos izgalmas és érdekes látványosság vár minket.

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Mindenki számára hozzáférhető a víz alatti múzeum.