Hadik Kávéház

Azok számára, akik még soha nem hallottak a Hadik múltjáról, csak egy átlagos fővárosi hely vagyunk hangulatos berendezéssel, vonzó ital- és étlappal. Egyediek azoktól az irodalmi, zenei és gasztronómiai programoktól leszünk, amelyek miatt a törzsvendégek nem csak egy jó helynek, hanem Karinthyék egykori törzshelyének látnak minket.
Hadik Kávéház - újranyitva!

A több, mint 100 éves Hadik berendezése a legújabb trendekhez igazodik, miközben a részletekben könnyű felfedezni a múltszázad nagyjait.

A neobarokk tapétát tégláig bontották, amikor 2016-ban átépítették, a Thonet székek között koptatott bőr borítású kanapék és egyszerű, nyersfa-lapos asztalok kaptak helyet. A falon régi és új műalkotások, kéziratok láthatók, a legszembetűnőbb mégis Babos Bertalan Zsili kollázsolt képekből készült műalkotása lett. A szemlélők ismerős arcokat, egykori törzsvendégeket is felismerhetnek a helyiség falán, az összhatás egyszerre kölcsönöz nosztalgikus és kortárs hangulatot a száz éves Hadiknak.

Karinthy, Kosztolányi és Déry Tibor törzshelyén ma is pezsgő irodalmi és kulturális élet folyik, ezt üzeni a Hadik szlogenje is: „Veled lesz újra nagy!” Az egykori szellemiséget azonban nemcsak a külcsín idézi fel, a kultikus hely továbbra is irodalmi szalonokkal, slam poetry estekkel, hétfőnként jazz koncertekkel, hétvégén pedig irodalmi brunch-csal várja közönségét. Napközben viszont megmarad Újbuda népszerű találkozó- és alkotóhelyének, ahol szívesen gyűlnek össze művészek és bohémek, hogy ihletet merítsenek a Hadik százéves múltjából és korszerű jelenéből.

„Azok számára, akik még soha nem hallottak a Hadik múltjáról, csak egy átlagos fővárosi hely vagyunk hangulatos berendezéssel, vonzó ital- és étlappal. Egyediek azoktól az irodalmi, zenei és gasztronómiai programoktól leszünk, amelyek miatt a törzsvendégek nem csak egy jó helynek, hanem Karinthyék egykori törzshelyének látnak minket” – tette hozzá Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője.

Az ételek széles választéka Apor Bálint séfnek köszönhető, aki fiatalos lendülettel újította meg a klasszikus étlapot. A kínálatban sörökhöz ajánlott fogások, „kenhetők”, és hamburgerek is szerepelnek, a desszertek között pedig állandó elem lett a Karinthy szelet.

„Azt szeretnénk, hogy a mai korszellem és az egykori hangulat is érezhető legyen a Hadikban. Gasztronómia, belsőépítészet, programok, szerviz – ezek azok az eszközök, amik segítenek a jelen és a múlt közötti helyes arányok kialakításában” mondta el Bosznai Tibor, a Hadik alapító-ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek

A varázslatos Tisza-tó

A varázslatos Tisza-tó

A Tisza-tó nem csak feledhetetlen élményeket ígér, hanem remekül ki is kapcsolódhatunk ezen a csodálatos helyen.

Horvátországi látnivalók - nem csak tengerpartból áll Horvátország

A 14 legszebb látnivaló Horvátországban

Horvátországot legtöbben a csodás tengerpartja miatt látogatják, pedig a lenyűgöző természeti szépségek mellett számos izgalmas és érdekes látványosság vár minket.

Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során, ha a nagy napra készülnénk a téli időszakban.