Hadik Kávéház

Azok számára, akik még soha nem hallottak a Hadik múltjáról, csak egy átlagos fővárosi hely vagyunk hangulatos berendezéssel, vonzó ital- és étlappal. Egyediek azoktól az irodalmi, zenei és gasztronómiai programoktól leszünk, amelyek miatt a törzsvendégek nem csak egy jó helynek, hanem Karinthyék egykori törzshelyének látnak minket.
Hadik Kávéház - újranyitva!

A több, mint 100 éves Hadik berendezése a legújabb trendekhez igazodik, miközben a részletekben könnyű felfedezni a múltszázad nagyjait.

A neobarokk tapétát tégláig bontották, amikor 2016-ban átépítették, a Thonet székek között koptatott bőr borítású kanapék és egyszerű, nyersfa-lapos asztalok kaptak helyet. A falon régi és új műalkotások, kéziratok láthatók, a legszembetűnőbb mégis Babos Bertalan Zsili kollázsolt képekből készült műalkotása lett. A szemlélők ismerős arcokat, egykori törzsvendégeket is felismerhetnek a helyiség falán, az összhatás egyszerre kölcsönöz nosztalgikus és kortárs hangulatot a száz éves Hadiknak.

Karinthy, Kosztolányi és Déry Tibor törzshelyén ma is pezsgő irodalmi és kulturális élet folyik, ezt üzeni a Hadik szlogenje is: „Veled lesz újra nagy!” Az egykori szellemiséget azonban nemcsak a külcsín idézi fel, a kultikus hely továbbra is irodalmi szalonokkal, slam poetry estekkel, hétfőnként jazz koncertekkel, hétvégén pedig irodalmi brunch-csal várja közönségét. Napközben viszont megmarad Újbuda népszerű találkozó- és alkotóhelyének, ahol szívesen gyűlnek össze művészek és bohémek, hogy ihletet merítsenek a Hadik százéves múltjából és korszerű jelenéből.

„Azok számára, akik még soha nem hallottak a Hadik múltjáról, csak egy átlagos fővárosi hely vagyunk hangulatos berendezéssel, vonzó ital- és étlappal. Egyediek azoktól az irodalmi, zenei és gasztronómiai programoktól leszünk, amelyek miatt a törzsvendégek nem csak egy jó helynek, hanem Karinthyék egykori törzshelyének látnak minket” – tette hozzá Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője.

Az ételek széles választéka Apor Bálint séfnek köszönhető, aki fiatalos lendülettel újította meg a klasszikus étlapot. A kínálatban sörökhöz ajánlott fogások, „kenhetők”, és hamburgerek is szerepelnek, a desszertek között pedig állandó elem lett a Karinthy szelet.

„Azt szeretnénk, hogy a mai korszellem és az egykori hangulat is érezhető legyen a Hadikban. Gasztronómia, belsőépítészet, programok, szerviz – ezek azok az eszközök, amik segítenek a jelen és a múlt közötti helyes arányok kialakításában” mondta el Bosznai Tibor, a Hadik alapító-ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Mindenki számára hozzáférhető a víz alatti múzeum.

10 élményfürdő belföldön

Top 10 élményfürdő belföldön

A nyár sokaknak a tengerparttól és külföldi utazásokról szól, mások viszont jobban szeretnek országon belül nyaralni.