3 egészen csodálatos kastély, ahova érdemes ellátogatnod

Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy hazánk bővelkedik a látványosságokban. Kevesen tudják azonban, hogy mennyi csodálatos és egyedi kastély épült itt az évszázadok alatt, amikről sokan még alig hallottak. Ide tartozik a dégi Festetics-kastély, illetve a Teleki-Degenfeld kastély Budapest környékén. Lássuk ezeket az egyedülálló építményeket!
3 egészen csodálatos kastély, ahova érdemes ellátogatnod

Festetics-kastély - Dég

Dég Fejér megyében található. A település nem nagyon kerül előtérbe, amikor kirándulásról van szó, pedig a helyi Festetics-kastély a legszebbek egyike. A felújítási programnak hála ma már ismét eredeti kinézetében pompázik, így érdemes mindenkinek ellátogatni ebbe az épületbe. Emellett megcsodálható az itteni park is, ahol akár egy egész délutánt el lehet tölteni. Van itt egy kis tó is, ahol egy sziget emelkedik ki. Ide épült meg a Hollandi ház, ami szinte olyan, mint egy mézeskalács házikó.

Kastély Budapest környékén

A Teleki-Degenfeld kastély Budapest környékén található, amely az ország egyik legszebb barokk kastélya. A kúria megőrizte a kor minden stílusjegyét, köszönhetően a folyamatos ápolásának. Amikor valaki ide látogat el, akkor olyan, mintha visszacsöppenne a 16-18. századba. Nem csoda, hiszen 1748-ban fejezték be ezt a fővárostól 75 km-re található, eldugott épületet. Jelenleg négy csillagos szállodaként üzemel és folyamatosan várja az újabb és a visszatérő vendégeket egyaránt.

Összesen 27 kétágyas szobával és lakosztállyal rendelkezik, amelyek a fő-, a szárnyépületben, illetve a wellness központban találhatóak. Minden helyiséget megpróbáltak máshogy berendezni, de így is megtartották a korhű stílust. Tarthatóak itt rendezvények, esküvők, konferenciák, de akár születésnapok is egyaránt.

Szapári-kastély - Sorokpolány

Valószínűleg kevesen hallottak még a Szombathelytől télre található Sorokpolányról. A várostól 10 km-re elterülő falucska azonban nem egy unalmas település. Itt csodálható meg az egyik legszebben renovált hazai kastély. A Szapáry kúriát a 19. század közepén a Mikos család építtette eklektikus stílusban. Ezt később Haupt báró alakította át, ami azóta is magántulajdonban van. Évente egy alkalommal azonban látogatható, így nem árt figyelni, hogy mikor csodálható meg élőben ez az egyedülálló építmény. Csodálatos kertje vonzza a látogatókat, hiszen egyik része francia, a másik része pedig egy angol park. Ne feledkezzünk meg továbbá a japán kertről sem, ahol még egy szökőkút is helyet kapott.

Összegezve

Szívesen látogatsz meg kastélyokat? Akkor bízunk benne, hogy ebben a cikkben szolgáltunk pár újdonsággal. Amennyiben szereted a régi épületeket, mindenképpen keresd fel a sorokpolányi Szapári-kastélyt, esetleg a Teleki-Degenfeld kastélyt Budapest környékén, ahol akár meg is szállhatsz.

Kapcsolódó cikkek

A varázslatos Tisza-tó

A varázslatos Tisza-tó

A Tisza-tó nem csak feledhetetlen élményeket ígér, hanem remekül ki is kapcsolódhatunk ezen a csodálatos helyen.

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Mindenki számára hozzáférhető a víz alatti múzeum.

Horvátországi látnivalók - nem csak tengerpartból áll Horvátország

A 14 legszebb látnivaló Horvátországban

Horvátországot legtöbben a csodás tengerpartja miatt látogatják, pedig a lenyűgöző természeti szépségek mellett számos izgalmas és érdekes látványosság vár minket.