Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Egy téli esküvő csodálatos tud lenni, hiszen megvan az évszaknak a maga bája és hangulata. Persze minden jóban van valami rossz is, ez itt sincs másképp. Annak érdekében, hogy a nagy napon is minden zökkenőmentesen menjen, leírtuk most mikre érdemes figyelni téli esküvő szervezése során.
Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Helyszín téli esküvőhöz

Egy téli esküvő esetében nagyon fontos az, hogy megfelelő helyszínt válasszunk. A legjobbak azok a helyszínek, amik képesek komplex szolgáltatás nyújtására is, tehát egy lakodalom és egy szertartás is lehetséges. Érdemes még az épület közeli tájat is figyelnünk, hiszen gyönyörű fotók készülhetnek egy téli havas tájjal. Szerencsére számos romantikus téli esküvői helyszínt találhatunk egyaránt bel és külföldön is, így biztosan rálelünk majd a kedvencünkre.

Fontos kalkulálni a hóhelyzettel

A téli esküvőkben az egyik legszebb dolog az, ha hóesés közben mondjuk ki az igent, ráadásul ez a fotókon is gyönyörűen fog mutatni. Mindenképp érdemes egy hóesést jósoló napra tenni a nagy napot, ha ez a célunk. Fontos még azt is tudnunk, hogy a vendégek érkezését viszont sokban hátráltathatja egy ilyen hóhullás, így nem árt, ha ezt is figyelemben tartjuk. A legjobb, ha a vendégek már egy nappal korábban megérkeznek a helyszínre, így biztosan mindenki jelen lesz a nagy napon.

Téli esküvőre öltözés

Egy téli esküvő esetében sem szabad elfeledkeznünk arról, hogy a szabadban megfelelően öltözködjünk. Megemlíthetjük itt a vastagabb harisnyákat, a kellően meleg lábbeliket, valamint az aláöltözéket is. Egy ilyen alkalomra érdemes rétegesen öltözködnünk, valamint olyan cipőt választanunk, aminek zárt az orra. A nagy napra akár még egy gyönyörű fehér bundát is választhatunk, biztosak lehetünk benne, hogy illeni fog a jeges témához.

Megfelelő ital- és ételválasztás

Ha már téli esküvőt tartunk, akkor nem árt, ha az ital és az étel választásunk is passzol az évszakhoz. Ebből adódóan egy hideg pezsgőt nyugodtan felválthatunk egy forróbb italra is. Választott italaink lehetnek ilyenkor a teák, amik lehetnek egészen különleges ízvilágúak is. Emellett a forralt bor és a forró csokoládé és mindenki szívét megmelengetné ezen a nagy napon. Ezek az italok remekül esnek majd mindenkinek a hideg kinti ceremónia után, így mindenképp érdemes elgondolkodnunk rajtuk.

Az ételeket illetően az unalmas egyszerű húslevesek helyett bátran próbáljuk ki az ízletes krémleveseket, nem fogunk csalódni bennük. Főételnek remek megoldás lehet a hal, csirke, marha vagy a bárány is egyaránt. Mindenképp érdemes még egy édességsarkot is kialakítanunk, hiszen így minden édesszájúnak a kedvében járhatunk. Elhelyezhetünk itt csoki szökőkutat, bonbonokat vagy esetleg fánkokat is, amit csak szeretnénk.

Összegezve:

Egy téli esküvő tehát nagyon különleges és emlékezetes nap lehet mindenki számára, így ne féljünk ebben az évszakban se kimondani a boldogító igent, de a részletekre mindenképp figyeljünk oda.

Kapcsolódó cikkek

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Tenger alatt múzeum? Miért is ne!

Mindenki számára hozzáférhető a víz alatti múzeum.

Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy mire érdemes figyelni téli esküvő szervezése során, ha a nagy napra készülnénk a téli időszakban.

Horvátországi látnivalók - nem csak tengerpartból áll Horvátország

A 14 legszebb látnivaló Horvátországban

Horvátországot legtöbben a csodás tengerpartja miatt látogatják, pedig a lenyűgöző természeti szépségek mellett számos izgalmas és érdekes látványosság vár minket.