Az alapvető felszerelés a sikeres vadászkiránduláshoz

A sikeres vadászathoz fontos, hogy megfelelő vadászfelszereléssel rendelkezzünk.
Az alapvető felszerelés a sikeres vadászkiránduláshoz

Akár szarvas-, akár ragadozóvadászatot tervez, szüksége lesz néhány alapvető dologra, hogy teljesen felkészülten vághasson neki az előttünk álló napnak. Lássuk, miből álljon a vadászfelszerelés.

Egy kis elsősegélycsomag elengedhetetlen. Ennek tartalmaznia kell antibakteriális krémet, sebtapaszt és egyéb vészhelyzeti felszerelést. Emellett bölcs dolog magával vinni néhány extra lőszert is.

Napjaink egyik legnépszerűbb vadászati kütyüje a GPS-egység. Ezek a készülékek rendkívül kényelmesek és meglehetősen megfizethetőek is. Segítenek a tájékozódásban, és rendelkeznek néhány olyan praktikus kütyüvel, amelyek a hagyományos térképeken nem találhatók meg.

A szabadban hasznos tárgyak közé tartozik még egy vadász hátizsák, egy jó topográfiai térkép és egy iránytű. Kerülje azonban, hogy túl sok plusz súlyt cipeljen a vállán. A folyadékpótlás érdekében csomagoljon vizet egy elemálló edénybe.

Ha sötétedés után tervez vadászni, vigyen magával zseblámpát. Nemcsak az erdőben való tájékozódásban segít, de még az is lehet, hogy a sötétben is vérnyomot tudsz majd hagyni egy szarvasnak.

Egy másik elengedhetetlen kellék az utazótörülköző. Ezek a nedvszívó és puha törülközők ideálisak a kézszárításhoz vagy az esetleges rendetlenségek feltakarításához. A legjobbakat úgy tervezték, hogy kompaktak és könnyűek legyenek.

Egy másik kihagyhatatlan tárgy a ragasztószalag. Ez az ügyes kis tárgy szinte bármire alkalmas. Amellett, hogy sokféleképpen használható, hihetetlenül tartós is.

A LED-es zseblámpa szintén nagyszerű eszköz a szabadban. Ez az eszköz használható az éjszaka megvilágítására, de még hasznosabb, ha a sötétben állatok követésére használja.

Egy minőségi túrabakancs szintén elengedhetetlen kelléke minden vadásznak. Győződjön meg róla, hogy a terepviszonyoknak megfelelő zoknit visel. Kerülje a pamut zoknikat, amelyek nem nyújtanak sok szigetelést a lábának. A legjobb védelem érdekében fontolja meg a vízálló bakancsot.

A hordozható iránytű régi bevált módszer. Sokféle lehetőség létezik, de a térképekkel és iránytűvel ellátott GPS-egység a legmegfelelőbb. Fontos, hogy ez kéznél legyen, mivel az erdőben való tájékozódás nélküle nehézkes lehet.

Egy pár kiváló minőségű kesztyű elengedhetetlen. Sok vadász sérült meg az erdőben a megfelelő ruházat hiánya miatt. Válasszon olyan párat, amely légáteresztő és vízálló.

Egy jó vadászhátizsákot online vagy a helyi sportboltban lehet megvásárolni. Ezek a hátizsákok többféle stílusban és méretben kaphatók. Olyat válasszon, amelyik úgy illeszkedik, mint egy kesztyű. Ha azonban szűkös a költségvetése, használhat alapként egy semleges színű táskát.

Kapcsolódó cikkek

Az alapvető felszerelés a sikeres vadászkiránduláshoz

Az alapvető felszerelés a sikeres vadászkiránduláshoz

A sikeres vadászathoz fontos, hogy megfelelő vadászfelszereléssel rendelkezzünk.